RedmTurk REDM’DE KADIN OYUNCULARIN YERİ VE WEST ROLEPLAY’DE YAŞADIKLARIM

5403

RT Kullanıcı
4 Eyl 2026
20
16
3
26
Ya gerçekten bu zihniyetlerden gına geldi. FiveM'in ilk çıktığı dönemleri bilenler ne demek istediğimi anlayacaktır. O zamanlar rolü gram bozan, ortamın düzenini veya insanların oyun deneyimini baltalayan kişilere ciddi şekilde tepki gösterilirdi. Çünkü RP'nin bir kültürü ve belli bir ciddiyeti vardı.

Şimdi ise “aman büyütmeyelim, boş ver, eğleniyor işte” mantığıyla her şey tolere ediliyor. Ses çıkarılmadığı sürece de yapanın yanında kâr kalıyor. Sonra dönüp “Neden oyuncu kalmadı, insanlar neden RP yapmayı bıraktı?” diye soruluyor.

Benim tanıdığım, gerçekten düzgün rol yapan ve bu işi ciddiye alan birçok insan bu tarz davranışların çoğalması yüzünden RP'yi bıraktı. Ben de aynı sebeplerden dolayı bıraktım. Çünkü zaten hayatın içerisinde herkesin ayırabildiği zaman sınırlı. İnsanlar buraya birkaç saatliğine farklı bir karakteri, farklı bir hayatı ve farklı bir hikâyeyi deneyimlemek için geliyor. Karşılığında sürekli OOC tartışmalar, gereksiz sataşmalar, hakaretler ve rolü baltalayan insanlarla uğraşmak zorunda kalıyorsan bunun neresi eğlence?

Kimsenin sürekli ciddi olmak zorunda olduğunu da söylemiyorum. RP'nin içerisinde mizah da olur, saçmalık da olur, spontane gelişen olaylar da olur. Fakat bunların hepsi rolün ve ortamın içerisinde kaldığı sürece anlamlı. Her şeyi “ben eğleniyorum” bahanesiyle açıklayıp başkasının oyun deneyimini hiçe saymak kabul edilebilir bir şey değil.

Bir de bu kültürün FiveM'den RDR tarafına taşınmasını görmek gerçekten üzücü. FiveM'in yıllar içerisinde yaşadığı kültürel dönüşümün aynısını burada da yaşamak zorunda değiliz. İnsanlar buraya kavga etmek, birbirine hakaret etmek veya OOC gerilim yaşamak için gelmiyor. En azından ben gelmiyorum.

Eğer bir insanın RP'den aldığı keyif sürekli küfürleşmek, insanlara hakaret etmek ve ortamı germekten ibaretse bunun için zaten yeterince farklı oyun ve platform var. Buraya gelip aynı anlayışı RP kültürünün içerisine taşımaya gerek yok.

Sonuçta mesele kadın oyuncu, erkek oyuncu veya başka herhangi bir oyuncu grubu da değil. Mesele doğrudan oyuncuya ve role saygı meselesi. Birinin kadın olması, erkek olması, yeni oyuncu olması veya yıllardır RP yapması fark etmez. İnsan gibi rol yapan ve karşısındaki insanın oyun deneyimine saygı gösteren herkes bu ortamın parçası olabilir.

Ama “Ben böyle eğleniyorum, isteyen katlanır” anlayışı yaygınlaşırsa, sonunda düzgün insanların ortamdan uzaklaşmasına şaşırmamak lazım. Çünkü insanların RP'yi bırakmasının sebeplerinden biri de tam olarak bu.
Kesinlikle katılıyorum ve teşekkür ediyorum.yeni bir sunucu açılır belki düzelir umuduyla bakarken karşılaştığımız sonuç hep aynı kalacak gibi görünüyor,sırf böyle düşünce stiline sahip insanlar yüzünden RedM gelişemiyor ne yazık ki…

bilirkisi

RT Kullanıcı
22 Eyl 2026
9
2
3
Ben kimsenin çocukluğunu, ailesini, özel hayatını veya gerçek hayattaki bütün kişiliğini analiz ettiğimi söylemedim. Ben insanların OOC ortamda kendi ağızlarından söyledikleri ve yaptıkları üzerinden eleştiri yapıyorum. Karakter IC'de birine küfreder, kavga eder, öldürür, intikam alır, bunların hepsi RP içerisinde kalıyorsa zaten benim meselem değil.(rolde OOC çıkmadan tut ahlak dışı hareketlerin meşrulaştırılıp,bilmem birilerinden sevgilerle diyip ,kadına hakkını vereceksin,sevgi saygı yok bam bam ,yok özürlü rpsi yapan kadın mı olur istemiyoruz gibi saygısızca akıl dısı konusmaları Discord'da, genel chatte, OOC ortamda kadın oyunculara yönelik aşağılayıcı ifadeler kullanılıyorsa orada artık karakter konuşmuyor, oyuncu konuşuyor. Benim videoda ve ekran görüntülerinde gösterdiğim şey de tam olarak bu.

Ayrıca “3-4 kişi yaptı, bütün topluluğa mal etmeyelim” diyerek konuyu yine olduğundan küçük göstermeye çalışıyorsun. Ben tek bir kişinin tek bir hareketini alıp bütün RedM oyuncularına “bunlar böyledir” demiyorum. Zaten yazının tamamını okuduysan birden fazla olaydan, birden fazla söylemden ve farklı noktalardan bahsettiğimi görürsün. Üstelik sen de kendi mesajında kadın oyuncuların neden azaldığını, insanların neden RP'yi bıraktığını, uzun soluklu rollerin neden azaldığını ve sürekli aynı tarz rollerin neden döndüğünü sorgulanması gereken problemler olarak kabul etmişsin. O zaman benim yaptığım şeyin özüyle senin söylediğin şey arasında sandığın kadar büyük bir fark yok.

Benim asıl itiraz ettiğim şey “yanlış yapanı eleştirelim ama büyütmeyelim” mantığı. Çünkü yıllardır RP ortamlarında tam olarak bu mantık yüzünden aynı davranışlar tekrar tekrar normalleşiyor. Birisi OOC hakaret ediyor, “şaka” deniyor. Kadın oyuncuya aşağılayıcı konuşuluyor, “oyun sonuçta” deniyor. Rol baltalanıyor, “abartmayın” deniyor. Sonra insanlar neden RP yapmıyor diye soruluyor. İnsanlar zaten tam olarak bu yüzden uzaklaşıyor.

Ben “bu insanların gerçek hayattaki karakterini çözdüm” demiyorum.Ama bir insanın OOC ortamda kadınlara yönelik nasıl konuştuğunu gördüğümde, o davranışı eleştirme hakkım var. Bunun için o kişinin nüfus kaydını, çocukluğunu veya gerçek hayattaki hayatını bilmem gerekmiyor. Söylediği söz ortada, ekran görüntüsü ortada, video ortada. Ben davranışı eleştiriyorum.

Bir de “oyuncuya saygı” diyorsun. Benim yazımın temel noktalarından biri zaten bu. Karşımdaki kişinin kadın olması, erkek olması, yeni oyuncu olması veya eski oyuncu olması fark etmez. Benim istediğim şey çok basit: İnsan gibi rol yap, karşı tarafın oyun deneyimine saygı göster, OOC'yi IC'nin bahanesi haline getirme ve kurallar gerçekten varsa herkese uygulansın.(hoş ,zerre uygulanmıyor orası da bariz açık)

Son olarak şunu da söyleyeyim. Ben bu konuyu açarak kimsenin gerçek hayatına saldırmıyorum. Yaşadığım şeyi, elimde bulunan görüntüleri ve karşılaştığım OOC söylemleri ortaya koyuyorum. İnsanlar bunları okuyup kendi değerlendirmesini yapar. Sen benim “insanların gerçek karakterini çözdüğümü” düşünüyorsan bu senin yorumun. Ben yorumu yazan şahsın kimin yazdıgını çözdüğümden bahsediyorum.Benim söylediğim çok daha basit: İnsanların OOC'de ne söylediği de yaptıkları da eleştirilebilir ve “sadece oyun” denilerek üzeri kapatılamaz. Hele konu kadın oyunculara yönelik söylemler olduğunda bunu normalleştirmeyeceğim. Bunu da beyinlerinize sokun. :D

Sanırım hâlâ aynı noktada birbirimizi kaçırıyoruz. Ben hiçbir yerde ooc de kadınlara hakaret edilsin, şaka denilsin geçilsin” demedim. Hatta tam tersine, ooc söylenmişse bunun ooc olarak eleştirilmesi gerektiğini zaten söylüyorum. Video, ekran görüntüsü veya açıkça söylenmiş söz varsa bunları ortaya koyup “bu yanlış” demende de hiçbir problem yok.Benim “büyütmeyelim” dediğim şey, olayın kendisini yok saymak değil. Davranış ortada, eleştirirsin.Benim karşı çıktığım nokta bunun üstüne çıkıp olaydan bütün topluluğun zihniyetine, insanların gerçek hayattaki karakterine veya “kimin ne olduğunu çözdüm” noktasına gidilmesi ben ilk yazdığımdada sana cevap olarak yazmadım bunu sen yapmasanda genel okudğumda yapanlar vardı burayı eleştirdim sadece.Mesela X kişi ooc’de kadın oyuncuya hakaret etti somut bir tespit. Buna kimsenin itirazı yok. Ama buradaki insanların zihniyeti bu, zaten kimin ne olduğu belli dediğin anda artık tek tek davranışları eleştirmekten daha geniş bir sonuca geçiyorsun. Benim itiraz ettiğim yer tam olarak burası.Bir de 3-4 kişi meselesini sürekli konuyu küçültmek gibi yorumluyorsun. Ben 3-4 kişinin yaptığını önemsiz bulmuyorum. 3-4 kişinin yaptığının 3-4 kişi olarak değerlendirilmesini söylüyorum. Bir olayın birden fazla örneğinin olması da bunu otomatik olarak bütün topluluğun ortak karakteri haline getirmiyor böyle insanlar her platformda var malesef her platformdada olacaklar bundan bende hoşnut değilim.Sen zaten “insanlar kendi değerlendirmesini yapar” diyorsun. Benim söylediğim de bu aslında. Görüntüyü koy, sözü göster, yaşanan olayı anlat. İnsanlar da davranış hakkında kendi fikrini oluştursun. Ama “ben bu insanların kim olduğunu çözdüm” kısmına geldiğinde orada senin yaptığın şey de benim eleştirdiğim kişilik çıkarımına dönüşüyor.Ayrıca komik olan şu ki, sen benim birkaç paragrafımdan hangi sunucuda neden oynadığımı, neyi savunduğumu, hatta donate yüzünden oynadığımı çıkarmaya çalışırken benim “insanların birkaç davranışından bütün kişiliği hakkında sonuç çıkarmayalım” dememe de karşı çıkıyorsun. Bence burada anlatmaya çalıştığım şeyin küçük bir örneğini zaten kendin vermiş oldun.Kısacası ooc hakaret varsa eleştir. Kadın oyunculara yönelik aşağılayıcı söylem varsa eleştir. Kurallar uygulanmıyorsa bunu da eleştir. Bunların hiçbirine karşı değilim zaten olamamda. Ben sadece davranışı eleştirmekle insanın kim olduğunu çözdüğünü iddia etmek arasında fark olduğunu söylüyorum.Bence artık tartıştığımız şey “yanlış davranış eleştirilsin mi?” değil. Ona zaten ikimiz de evet diyoruz. Tartıştığımız şey, o davranıştan ne kadar geniş bir sonuç çıkarılabileceği. Benim sınırım orada ilk baştada bunu belirtmek istedim.

beliz

RT Kullanıcı
20 Eyl 2026
6
5
3
Bende senin kardeşim değilim bundan sorna hitaplarımıza dikkat edelim ozaman Birader 🫵😁.Şimdi neden böyle bir forum yazdığımı biraz daha net anlatayım çünkü galiba asıl mesele burada kaçmış.Benim yazdığım şey kadınlara yapılan davranışları savunmak değildi. Zaten yanlış yapanın eleştirilmesi ve ceza alması gerektiğini açıkça söyledim. Benim asıl itiraz ettiğim şey bir insanın rol içerisinde yaptığı davranıştan kalkıp gerçek hayattaki kişiliğine kadar uzanılmasıydı ve olayların gereksiz büyümesiydi.Çünkü yukarıdaki yazılarda tam olarak bu yapılıyor. “Bunlar gerçek hayatta da kadın düşmanı, sapık, ahlaksız, aşağılık kompleksli erkeklerdir”, “testosteron seviyeleri yeterince yüksek değildir”, “hayatları boyunca gerçek bir kadınla bile iletişim kurmamışlardır” gibi gibi ifadeler var. Hatta insanların cinsel yönelimi üzerinden bile laf atılıyor. Şimdi ben de tam olarak buna karşı çıkıyorum.Bir insanın rolde yaptığı yanlış bir davranışı eleştirmek başka bir şey o davranıştan yola çıkıp gerçek hayattaki kişiliğini, hormonlarını, özel hayatını ve nasıl bir insan olduğuna benzetmeler yapmak ayrı birşey ayrıca benim “3-4 kişi yapmış” demem de 3-4 kişinin yaptığı önemsiz, kimse umursamasın anlamına gelmiyor. Yanlış yapan varsa eleştirilir. Benim söylediğim, birkaç kişinin yaptığı davranıştan bütün topluluğun zihniyetine yedirlememisini düşünmem, sunucunun geneline veya insanların gerçek hayattaki karakterine dair sonuç çıkarılmaması gerektiği. Ben kadınlara yapılanları görmezden gelelimdemiyorum. Davranışı eleştirelim ama insana kafamızdan hayat hikâyesi yazmayalım diyorum bence bu etik bir durum değil buda benim düşüncem 2-3 saat oyun oynuyoruz derken de kastettiğim buydu oyun diye yapılan her şey serbest demiyorum oyunun gerçek olmaması yapılan yanlışları doğru yapmaz. Ama aynı şekilde oyunda yapılan bir davranış da sana o insanın gerçek hayatta nasıl biri olduğunu otomatik olarak göstermez.Yani burada erkekleri savunup kadınlara yapılanları küçümsemiyorum. Yanlış yapan erkek de olsa kadın da olsa aynı şeyi söylerim yanlış davranış eleştirilir. Ama oradan “sapık, ahlaksız, kadınlarla hiç iletişim kurmamış gibi gerçek hayata yönelik teşhisler çıkarmak bana göre eleştiri değil, kişisel saldırıya dönüşüyor.Dolayısıyla benim yazdığım forumu “kadınlara yapılanları savunan adam” şeklinde okumak yerine, neden özellikle insanların roldeki davranışlarıyla gerçek hayattaki kişiliklerinin birbirine bağlanmasına karşı çıktığımı düşünürsen konu çok daha anlaşılır hale geliyor.Kısacası ben davranışı savunmuyorum insanlara yapılan analizleri vs eleştiriyorum. İkisi arasında ciddi bir fark var.

bak hala ayni seyi yapiyosun kimsenin soylemedigi seyleri ortaya atip sonra da onlara cevap veriyosun :D
ben ya da elly bu baslikta kere bile "sen gercek hayatta kadin dusmanlari, sapiklar, ahlaksizlar, hayatinda kadin gormemisler, testosteronlari dusuk" falan demedik. sanki sana bunlar soylenmis gibi uzun uzun kendini savunuyosun. ortada olmayan bir saldiriyi alip savunmak da tam olarak kendi kendine munazara yapmak oluyor.
benim soyledigim sey cok daha basit: rolde kadinlari ikinci sinif goren bir davranisi elestirmek, o davranisi yapan kisinin cocuklugunu ailesini hormonlarini ozel hayatini analiz etmek degil. davranisin kendisini elestirmek. sen ise konuyu surekli "gercek hayatta benim nasil biri oldugumu bilemezsiniz" noktasina cekiyosun. zaten seni ben danisan koltuguna otutturup dinlemiyorum ya da kimse senin evine kamera koyup karakter analizi yapmiyor ki :D
asıl garip olan da su, yazdiklarinin buyuk kismi benim soylediklerime cevap vermiyor. ben "oyunda yapilan her sey gercek hayatta da seni tanimlar" demedim. sen ise 3 paragraf boyunca bunun yanlis oldugunu anlatiyosun. tamam, olmayan iddiayi da curuttun, icin rahat etmistir :D
"3-4 kisi yapmis" meselesinde de ayni sey var. kimse butun erkekleri veya butun sunucuyu suclamadi. sen surekli sanki sana "tum erkekler boyle" denmis gibi toplu savunma yapiyosun. halbuki ortada elestirilen spesifik bir davranis var. davranisi yapan kisiye tepki verilmesiyle butun toplulugu suclamak arasindaki farki zaten herkes biliyor.
bir de "ben kadinlara yapilanlari savunmuyorum" diye tekrar tekrar aciklama yapmana gerek yok. zaten mesele de tam olarak bu degil. mesele senin neden bu kadar uzun uzun bunu aciklama ihtiyaci hissettigin. konu kadinlarin ikinci sinif gorulmesi gibi gayet acik bir davranistan basliyor, sen meseleyi alip gercek hayatta kimin nasil biri olduguna getiriyorsun. sonra da "konuyu baska yere cekmeyelim" diyosun :)
kimse senden kendi hayat hikayeni anlatmani istemedi. kimse sana "sen aslinda busun" diye psikolojik rapor yazmadi. dolayisiyla surekli buna cevap vererek asil konuyu degistiren taraf da ben degilim.
benim derdim gayet basit: rolde kadinlari ikinci sinif goren tavir elestirilebilir. "oyun bu", "2-3 saat giriyoruz", "gercek hayatta nasil biri oldugunu bilemezsiniz" demek bu elestiriyi ortadan kaldirmiyor. zaten gercek hayatta nasil biri oldugunu da kimse iddia etmiyor.
bundan sonra da ayni seyleri tekrar tekrar anlatmanin bir anlami yok. sen kendi yazdigini savunmaya devam edebilirsin, ben de ne demek istedigimi zaten yeterince acikladim. daha fazla muhattap olmayacagim cunku ayni seyleri donup dolasip tekrar etmek tartisma degil.

Moderatör tarafında düzenlendi:

5403

RT Kullanıcı
4 Eyl 2026
20
16
3
26
Sanırım hâlâ aynı noktada birbirimizi kaçırıyoruz. Ben hiçbir yerde ooc de kadınlara hakaret edilsin, şaka denilsin geçilsin” demedim. Hatta tam tersine, ooc söylenmişse bunun ooc olarak eleştirilmesi gerektiğini zaten söylüyorum. Video, ekran görüntüsü veya açıkça söylenmiş söz varsa bunları ortaya koyup “bu yanlış” demende de hiçbir problem yok.Benim “büyütmeyelim” dediğim şey, olayın kendisini yok saymak değil. Davranış ortada, eleştirirsin.Benim karşı çıktığım nokta bunun üstüne çıkıp olaydan bütün topluluğun zihniyetine, insanların gerçek hayattaki karakterine veya “kimin ne olduğunu çözdüm” noktasına gidilmesi ben ilk yazdığımdada sana cevap olarak yazmadım bunu sen yapmasanda genel okudğumda yapanlar vardı burayı eleştirdim sadece.Mesela X kişi ooc’de kadın oyuncuya hakaret etti somut bir tespit. Buna kimsenin itirazı yok. Ama buradaki insanların zihniyeti bu, zaten kimin ne olduğu belli dediğin anda artık tek tek davranışları eleştirmekten daha geniş bir sonuca geçiyorsun. Benim itiraz ettiğim yer tam olarak burası.Bir de 3-4 kişi meselesini sürekli konuyu küçültmek gibi yorumluyorsun. Ben 3-4 kişinin yaptığını önemsiz bulmuyorum. 3-4 kişinin yaptığının 3-4 kişi olarak değerlendirilmesini söylüyorum. Bir olayın birden fazla örneğinin olması da bunu otomatik olarak bütün topluluğun ortak karakteri haline getirmiyor böyle insanlar her platformda var malesef her platformdada olacaklar bundan bende hoşnut değilim.Sen zaten “insanlar kendi değerlendirmesini yapar” diyorsun. Benim söylediğim de bu aslında. Görüntüyü koy, sözü göster, yaşanan olayı anlat. İnsanlar da davranış hakkında kendi fikrini oluştursun. Ama “ben bu insanların kim olduğunu çözdüm” kısmına geldiğinde orada senin yaptığın şey de benim eleştirdiğim kişilik çıkarımına dönüşüyor.Ayrıca komik olan şu ki, sen benim birkaç paragrafımdan hangi sunucuda neden oynadığımı, neyi savunduğumu, hatta donate yüzünden oynadığımı çıkarmaya çalışırken benim “insanların birkaç davranışından bütün kişiliği hakkında sonuç çıkarmayalım” dememe de karşı çıkıyorsun. Bence burada anlatmaya çalıştığım şeyin küçük bir örneğini zaten kendin vermiş oldun.Kısacası ooc hakaret varsa eleştir. Kadın oyunculara yönelik aşağılayıcı söylem varsa eleştir. Kurallar uygulanmıyorsa bunu da eleştir. Bunların hiçbirine karşı değilim zaten olamamda. Ben sadece davranışı eleştirmekle insanın kim olduğunu çözdüğünü iddia etmek arasında fark olduğunu söylüyorum.Bence artık tartıştığımız şey “yanlış davranış eleştirilsin mi?” değil. Ona zaten ikimiz de evet diyoruz. Tartıştığımız şey, o davranıştan ne kadar geniş bir sonuç çıkarılabileceği. Benim sınırım orada ilk baştada bunu belirtmek istedim.
Bir de sen cinsellikten, aileden, çocuklardan, insanların özel hayatından bahsettiğimi söylüyorsun. Tam olarak nerede yazmışım bunları? Hangi cümlemde cinsellikten bahsetmişim, hangi cümlemde birinin ailesini veya çocuğunu konu etmişim? Göster. Alıntıla. Çünkü ben kendi yazdıklarımda bunların hiçbirini göremiyorum.

Ben insanların OOC ortamda söyledikleri sözleri, yaptıkları davranışları ve ortaya koydukları tutumu eleştiriyorum. Bununla bir insanın cinsel hayatını, ailesini, çocuğunu veya özel hayatını yorumlamak arasında dağlar kadar fark var. Sen bu ikisini birbirine karıştırıp sonra da beni “insanların gerçek karakterini çözmekle” suçluyorsun. Benim yazmadığım şeyleri yazmışım gibi göstermeyi bırak.

Ayrıca başkalarının yorumlarında geçen ifadeleri de benim önüme koyup sanki ben söylemişim gibi değerlendirme. Okuma yazman varsa benim kendi yazımı alıntılarsın. Başkasının yazdığını bana aitmiş gibi gösteremezsin. Ben burada “senin kim olduğunu, yani bu tartışmadaki tutumunu ve nasıl bir yaklaşım sergilediğini anladım” diyorum. Sen bunu alıp “bu insanların gerçek hayattaki kişiliğini çözdüğünü iddia ediyor” noktasına çekiyorsun.

Bir yerden açık arıyorsun ama yanlış kişide denedin. Çünkü ne yazdığım ortada, bütün yazılar duruyor. Cinsellikten bahsettiğimi söylüyorsan göster, aileden bahsettiğimi söylüyorsan göster, çocuklarından bahsettiğimi söylüyorsan göster. Hangi cümlemde yazıyor bunlar? Başkasının yorumunu getirip benim üzerime yapıştırmakla benim söylemediğim sözleri bana söyletemezsin.

• Like
Tepkiler: beliz

Muptalip00

RT Kullanıcı
22 Eyl 2026
3
1
3
23
bak hala ayni seyi yapiyosun kimsenin soylemedigi seyleri ortaya atip sonra da onlara cevap veriyosun :D
ben ya da elly bu baslikta kere bile "sen gercek hayatta kadin dusmanlari, sapiklar, ahlaksizlar, hayatinda kadin gormemisler, testosteronlari dusuk" falan demedik. sanki sana bunlar soylenmis gibi uzun uzun kendini savunuyosun. ortada olmayan bir saldiriyi alip savunmak da tam olarak kendi kendine munazara yapmak oluyor.
benim soyledigim sey cok daha basit: rolde kadinlari ikinci sinif goren bir davranisi elestirmek, o davranisi yapan kisinin cocuklugunu ailesini hormonlarini ozel hayatini analiz etmek degil. davranisin kendisini elestirmek. sen ise konuyu surekli "gercek hayatta benim nasil biri oldugumu bilemezsiniz" noktasina cekiyosun. zaten seni ben danisan koltuguna otutturup dinlemiyorum ya da kimse senin evine kamera koyup karakter analizi yapmiyor ki :D
asıl garip olan da su, yazdiklarinin buyuk kismi benim soylediklerime cevap vermiyor. ben "oyunda yapilan her sey gercek hayatta da seni tanimlar" demedim. sen ise 3 paragraf boyunca bunun yanlis oldugunu anlatiyosun. tamam, olmayan iddiayi da curuttun, icin rahat etmistir :D
"3-4 kisi yapmis" meselesinde de ayni sey var. kimse butun erkekleri veya butun sunucuyu suclamadi. sen surekli sanki sana "tum erkekler boyle" denmis gibi toplu savunma yapiyosun. halbuki ortada elestirilen spesifik bir davranis var. davranisi yapan kisiye tepki verilmesiyle butun toplulugu suclamak arasindaki farki zaten herkes biliyor.
bir de "ben kadinlara yapilanlari savunmuyorum" diye tekrar tekrar aciklama yapmana gerek yok. zaten mesele de tam olarak bu degil. mesele senin neden bu kadar uzun uzun bunu aciklama ihtiyaci hissettigin. konu kadinlarin ikinci sinif gorulmesi gibi gayet acik bir davranistan basliyor, sen meseleyi alip gercek hayatta kimin nasil biri olduguna getiriyorsun. sonra da "konuyu baska yere cekmeyelim" diyosun :)
kimse senden kendi hayat hikayeni anlatmani istemedi. kimse sana "sen aslinda busun" diye psikolojik rapor yazmadi. dolayisiyla surekli buna cevap vererek asil konuyu degistiren taraf da ben degilim.
benim derdim gayet basit: rolde kadinlari ikinci sinif goren tavir elestirilebilir. "oyun bu", "2-3 saat giriyoruz", "gercek hayatta nasil biri oldugunu bilemezsiniz" demek bu elestiriyi ortadan kaldirmiyor. zaten gercek hayatta nasil biri oldugunu da kimse iddia etmiyor.
bundan sonra da ayni seyleri tekrar tekrar anlatmanin bir anlami yok. sen kendi yazdigini savunmaya devam edebilirsin, ben de ne demek istedigimi zaten yeterince acikladim. daha fazla muhattap olmayacagim cunku ayni seyleri donup dolasip tekrar etmek tartisma degil.

kisacasi sana soylenmemis laflara cevap vermeyi birakip gercekten soylenen seye cevap verseydin belki bu kadar uzun yazmana da gerek kalmazdi. neyse, kolay gelsin birader 🫵😁

Yahu sen ne anlatıyorsun Allah aşkına? 😂 Konunun başından beri her mesajın altına roman döşeyip, sonra da adama "5 paragraf manifesto yazmışsın" diye laf sokmaya çalışman fıkra gibi cidden. Kalın puntolarla bağırmakla, aralara alaycı emojiler serpiştirmekle haklı olunmuyor maalesef 🤦‍♂️

Adam genel foruma hitaben "dostlar" diyerek söze girmiş, sen oradan bile "kendine saygısı olan kadın seninle dost olmaz" diye duyar kasıp tribine girmişsin. Kimse seninle zorla dost olmaya çalışmıyor zaten, forum adabıdır bu genel konuşulur. Kendini bütün kadınların resmi sözcüsü ilan etme havalarından bir çık önce, komik duruyor çünkü.

Bilirkişi'nin dediği şey gayet açık ve net: 3-4 tane aklıevvelin yaptığı saçmalığı alıp bütün sunucuya (sunucu her anlamda rezalet), bütün erkek oyunculara mal edip memleket meselesine çevirmeyin diyor. Kural ihlali varsa atarsın ticketını, cezası verilir biter. Beğenmiyorsan da çıkar gidersin, alt tarafı akşamları 2-3 saat stres atmak için girdiğimiz bir oyun bu. Kalkmış burada Rockstar'ın singleplayer hikayesinden Sadie Adler örnekleri verip sanal adalet savaşçılığı yapıyorsun, mahkeme kuruyorsun
🤠

Ortada bir kural hatası ya da saygısızlık varsa kimse bunu savunmuyor zaten. Ama iki kişinin rol hatasını alıp dünya çapında bir hak mücadelesine çevirmeniz, aklıselim konuşup "abartmayın oyun bu" diyen insanlara da hemen saldırıp linçlemeye kalkmanız sıktı artık. Bilirkişi sonuna kadar haklı, oyun oynuyoruz arkadaşlar kendinize gelin 👏

Muptalip00

RT Kullanıcı
22 Eyl 2026
3
1
3
23
Bir de sen cinsellikten, aileden, çocuklardan, insanların özel hayatından bahsettiğimi söylüyorsun. Tam olarak nerede yazmışım bunları? Hangi cümlemde cinsellikten bahsetmişim, hangi cümlemde birinin ailesini veya çocuğunu konu etmişim? Göster. Alıntıla. Çünkü ben kendi yazdıklarımda bunların hiçbirini göremiyorum. Kör müsün sen? :D

Ben insanların OOC ortamda söyledikleri sözleri, yaptıkları davranışları ve ortaya koydukları tutumu eleştiriyorum. Bununla bir insanın cinsel hayatını, ailesini, çocuğunu veya özel hayatını yorumlamak arasında dağlar kadar fark var. Sen bu ikisini birbirine karıştırıp sonra da beni “insanların gerçek karakterini çözmekle” suçluyorsun. Benim yazmadığım şeyleri yazmışım gibi göstermeyi bırak.

Ayrıca başkalarının yorumlarında geçen ifadeleri de benim önüme koyup sanki ben söylemişim gibi değerlendirme. Okuma yazman varsa benim kendi yazımı alıntılarsın. Başkasının yazdığını bana aitmiş gibi gösteremezsin. Ben burada “senin kim olduğunu, yani bu tartışmadaki tutumunu ve nasıl bir yaklaşım sergilediğini anladım” diyorum. Sen bunu alıp “bu insanların gerçek hayattaki kişiliğini çözdüğünü iddia ediyor” noktasına çekiyorsun.

Bir yerden açık arıyorsun ama yanlış kişide denedin. Çünkü ne yazdığım ortada, bütün yazılar duruyor. Cinsellikten bahsettiğimi söylüyorsan göster, aileden bahsettiğimi söylüyorsan göster, çocuklarından bahsettiğimi söylüyorsan göster. Hangi cümlemde yazıyor bunlar? Başkasının yorumunu getirip benim üzerime yapıştırmakla benim söylemediğim sözleri bana söyletemezsin.

Benim yazdıklarım üzerinden konuş. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi insanlara lanse etmeye çalışma. Yemezler. :D

Madem "göster, alıntıla, kör müsün sen" diye bu kadar emin konuştun, buyur kendi yazdıklarını önüne koyayım da kim körmüş, kim ne yazıp sonra unutmuş herkes görsün 😂

Kendi açtığın konunun ilk mesajında aynen şu cümleyi kuran sen değil misin: "Kafalarınıza, zihniyetlerinize, eşinize, annenize, bacınıza üzülüyorum ve yazık diyorum."

Şimdi kalkmış adama "ben hangi cümlemde aileden bahsetmişim, okuma yazman varsa göster, yemezler" diye posta koyuyorsun 🤦‍♂️ İnsanların eşine, annesine, bacısına kadar laf edip kişisel hayatlarına dil uzatırken iyiydi, şimdi foyan ortaya çıkınca "ben aile mi demişim" diye inkara mı sığınıyorsun?

Cinsellik konusuna gelince; yine kendi ilk mesajında mezarlıktaki olayları anlatırken "cinsel içerikli hareketler" ifadesini kullanan da bizzat sensin. Adam sana senin kendi açtığın konudaki lafların üzerinden cevap veriyor, sen ise üste çıkmak için "kör müsün sen, açık arıyorsun" diye saldırganlaşıyorsun.

Önce açtığın konuda ne yazdığını bir oku, hafızanı tazele, ondan sonra millete "kör müsün" diye ahkam kes. Kendi yazdığı iki sayfalık yazıyı unutup millete iftira atmaya kalkmak asıl komedi. Gerçekten yemezler birader, hadi iyi forumlar

bilirkisi

RT Kullanıcı
22 Eyl 2026
9
2
3
Bir de sen cinsellikten, aileden, çocuklardan, insanların özel hayatından bahsettiğimi söylüyorsun. Tam olarak nerede yazmışım bunları? Hangi cümlemde cinsellikten bahsetmişim, hangi cümlemde birinin ailesini veya çocuğunu konu etmişim? Göster. Alıntıla. Çünkü ben kendi yazdıklarımda bunların hiçbirini göremiyorum. Kör müsün sen? :D

Benim yazdıklarım üzerinden konuş. Söylemediğim şeyleri söylemişim gibi insanlara lanse etmeye çalışma. Yemezler. :D
Bak hâlâ aynı şeyi anlatıyorum ama sen nedense sürekli başka bir şeye cevap veriyorsun. Ben sana “sen insanların ailesiyle, cinselliğiyle, çocuklarıyla ilgili yorum yaptın” demiyorum. Sen hâlâ “Ben nerede bunlardan bahsettim?” diye soruyorsun. Ben de zaten sen söyledin demiyorum. Başlıktaki genel yorumları ve çıkarımları eleştiriyorum. İlk yazdığım metinde bunu açıkça belirtmişim: “ söylenmişse bunun eleştirilmesi gerektiğini zaten söylüyorum.” Yani yanlış davranışı eleştirmene hiçbir itirazım yok. Benim itirazım, davranıştan yola çıkıp “bunların zihniyeti bu, kimin ne olduğu belli” gibi daha geniş sonuçlara gidilmesi. 3-4 kişi konusunda da aynı şekilde “3-4 kişinin yaptığını önemsiz bulmuyorum, 3-4 kişinin yaptığının 3-4 kişi olarak değerlendirilmesini söylüyorum” diye yazmışım. Kısacası sana söylemediğin şeyleri söyledin demiyorum. Sen hâlâ benim eleştirdiğim noktayı, sana yöneltilmiş kişisel bir suçlama sanıp ona cevap veriyorsun. Benim dediğim çok basit: Davranışı eleştir, ama oradan insanın kim olduğunu çözdüğünü iddia etme. Bunuda sana değil başlığa genel olarak bu konulara değinen kişilere yazdım siz hala üstünüze alınıyorsunuz. Olay başından beri bundan ibaret. YAZIDIĞIM HER ŞEYDE SENDEN BAHSETMİYORUM BUN UYAPANLAR VAR DİYE AYRETEN YAZMAMA RAĞMEN BÖYLE DİYORSUN HATTA SON METİNDE ŞÖYLE YAZMIŞIM OKURSAN " ben ilk yazdığımdada sana cevap olarak yazmadım bunu sen yapmasanda genel okudğumda yapanlar vardı burayı eleştirdim sadece " BUNU YAZMAMA RAĞMEN NASIL HALA ÜSTÜNE ALINABİLİYORSUN ANLAYAMIYORUM

5403

RT Kullanıcı
4 Eyl 2026
20
16
3
26
Bak şimdi konuyu yine bambaşka bir yere çekmeye çalışıyorsun. Ben “aileden bahsetmedim” demiyorum; benim ailelere yönelik bir yorum yapmadığımı değil, senin bunu benim anlatmadığım bir yere çektiğini söylüyorum. Ben yaşadığım olayda bu davranışları yapan, bunları destekleyen veya meşru görmeye çalışan insanların ortaya koyduğu ahlaki anlayıştan bahsediyorum. “Kafalarınıza, zihniyetlerinize, eşinize, annenize, bacınıza üzülüyorum ve yazık diyorum” derken de söylediğim şey gayet açık: Böyle bir anlayışı savunan insanların yakınları adına üzülüyorum.Buradan “bu insanların ailelerini, çocuklarını, özel hayatlarını analiz ediyor” sonucu çıkarmak senin yorumun.

Cinsellik meselesinde ise gerçekten konuyu anlamamakta ısrar ediyorsun. Mezarlıkta yaşanan olayları anlatırken “cinsel içerikli hareketler” ifadesini kullanan benim; çünkü yaşanan olayın kendisinden bahsediyorum. Orada cinsel bir davranışı yapan ben değilim ki bunu bana yönelik bir “cinsellik yorumu” gibi sunuyorsun. O hareketleri yapan kişilerden bahsediyorum. Sen ise dönüp bunu “sen insanların cinselliği hakkında yorum yapıyorsun” noktasına getiriyorsun. Ulan konu zaten o pislik hareketleri yapan kişiler. Bunu bile tersinden okumayı nasıl başardın gerçekten anlamıyorum.

Ayrıca ben hiçbir yerde “bütün erkekler böyledir”, “bu sunucuda oynayan herkes böyledir” demedim. Tam tersine, yazdığım şey yaşadığım olayda bunu yapanlar ve onların arkasında duran, yaptıklarını destekleyen veya meşru göstermeye çalışan anlayışla ilgili. Kadın oyunculara yönelik aşağılayıcı söylemleri eleştiriyorum. Olayı yapanı eleştiriyorum. O davranışı görüp destekleyenleri eleştiriyorum. Bunların hiçbirini bütün erkeklere veya bütün topluluğa mal etmiyorum.

Sen ise sürekli benim yazmadığım bir genellemeyi benim üzerime koyup sonra da ona cevap veriyorsun. Ben “topluluktaki herkes böyledir” demiyorum; bu olayda bunu yapanlara ve bunu normalleştirenlere laf söylüyorum.Aradaki farkı anlamak bu kadar zor olmamalı.

Bir de asıl ilginç olan şu: Benim lafımın muhatabı olmadığını düşünüyorsan neden bu kadar üzerine alınıyorsun? Ben belirli davranışları yapan ve onları destekleyen insanlardan bahsediyorum. Sen de bunları yapmadıysan, desteklemediysen, savunmadıysan neden kendine pay çıkarıyorsun? Ben “bunu yapanlar ve bunu meşru görenler” diyorum, sen gelip “ama ben öyle değilim” diye uzun uzun kendini açıklıyorsun.

Benim söylemediğim bir şeyi bana söylemişim gibi gösterme çaban da artık iyice komik bir hal aldı. Ben ne yazdıysam orada duruyor. Cümlelerimi alıntıla, gerçekten ne söylediğimi tartış. Başkalarının yorumlarından çıkardığın anlamları benim sözlerimmiş gibi önüme koyma.

Kısacası mesele çok basit: Kadın oyuncuya yapılan saygısızlığı, OOC'deki aşağılayıcı söylemleri, yaşanan iğrenç davranışları ve bunları destekleyen zihniyeti eleştiriyorum. Bunu eleştirdiğim için bütün erkekleri, bütün oyuncuları veya bütün topluluğu suçlamıyorum. Üzerine alınması gereken kişi kendisini zaten bilir. Benim yazdığım şey ortada; anlamak istemediğin şeyi sürekli başka yere çekerek değiştiremezsin.Yazım ve görüntüler bugün hala aynı yerde okumayıp izlemeyip anca boş yerlere çekin durun .

beliz

RT Kullanıcı
20 Eyl 2026
6
5
3
Yahu sen ne anlatıyorsun Allah aşkına? 😂 Konunun başından beri her mesajın altına roman döşeyip, sonra da adama "5 paragraf manifesto yazmışsın" diye laf sokmaya çalışman fıkra gibi cidden. Kalın puntolarla bağırmakla, aralara alaycı emojiler serpiştirmekle haklı olunmuyor maalesef 🤦‍♂️

Adam genel foruma hitaben "dostlar" diyerek söze girmiş, sen oradan bile "kendine saygısı olan kadın seninle dost olmaz" diye duyar kasıp tribine girmişsin. Kimse seninle zorla dost olmaya çalışmıyor zaten, forum adabıdır bu genel konuşulur. Kendini bütün kadınların resmi sözcüsü ilan etme havalarından bir çık önce, komik duruyor çünkü.

Bilirkişi'nin dediği şey gayet açık ve net: 3-4 tane aklıevvelin yaptığı saçmalığı alıp bütün sunucuya (sunucu her anlamda rezalet), bütün erkek oyunculara mal edip memleket meselesine çevirmeyin diyor. Kural ihlali varsa atarsın ticketını, cezası verilir biter. Beğenmiyorsan da çıkar gidersin, alt tarafı akşamları 2-3 saat stres atmak için girdiğimiz bir oyun bu. Kalkmış burada Rockstar'ın singleplayer hikayesinden Sadie Adler örnekleri verip sanal adalet savaşçılığı yapıyorsun, mahkeme kuruyorsun
🤠

Ortada bir kural hatası ya da saygısızlık varsa kimse bunu savunmuyor zaten. Ama iki kişinin rol hatasını alıp dünya çapında bir hak mücadelesine çevirmeniz, aklıselim konuşup "abartmayın oyun bu" diyen insanlara da hemen saldırıp linçlemeye kalkmanız sıktı artık. Şov yapmayı, laf ebeliğini bir kenara bırakın da biraz rahatlayın. Bilirkişi sonuna kadar haklı, oyun oynuyoruz arkadaşlar kendinize gelin 👏
sen niye bilirkisinin avukatligini yapiyosun 🤠 madem burası mahkeme degil, sen niye savunma makamına gectin
benim yazdıklarıma cevap vermek yerine "kadınların resmi sozcusu", "butun sunucu", "sanal adalet savascisi" falan diye yine kendi kendinize arguman uretmissiniz sonra da onlara cevap verip rahatlamıssiniz 👏 evet var mi itiraz sanalda da reelde de kadin haklari savunucusuyum...
neyse,
bilirkisi kendi yazdigini kendi savunsun, sana vekalet vermediyse bu kadar kasmana gerek yok ayrica "mahkeme kurmussunuz" deyip 3 paragraf bilirkisi mudafaasi yazman da ayrı komedi olmus 🤠 🤠
neyse avukat bozuntusu bey, dosyanızı bilirkisiye teslim edebilirsiniz. ben sanık sandalyesinde degilim 🫵😁

beliz

RT Kullanıcı
20 Eyl 2026
6
5
3
west yonetim ekibiylede oyunculariyla da altyapisiylada paketiylede kotu bir sunucu kurallari yonetim kendisi bilmiyor ki neyi neye gore yonetiyor oyunculari uydurmus bir redm de kadinlar ikinci siniftir boyun egeceksin erkege itaat edeceksin diye les gibi rol yapiyorlar bu da benim west hakkinda yorumumdur bundan sonra ne west yalakalarina ne de bos muhabbete cevap verecegim herkes kendi seviyesinde takilsin 🥱

Muptalip00

RT Kullanıcı
22 Eyl 2026
3
1
3
23
sen niye bilirkisinin avukatligini yapiyosun 🤠 madem burası mahkeme degil, sen niye savunma makamına gectin
benim yazdıklarıma cevap vermek yerine "kadınların resmi sozcusu", "butun sunucu", "sanal adalet savascisi" falan diye yine kendi kendinize arguman uretmissiniz sonra da onlara cevap verip rahatlamıssiniz 👏 evet var mi itiraz sanalda da reelde de kadin haklari savunucusuyum...
neyse,
bilirkisi kendi yazdigini kendi savunsun, sana vekalet vermediyse bu kadar kasmana gerek yok ayrica "mahkeme kurmussunuz" deyip 3 paragraf bilirkisi mudafaasi yazman da ayrı komedi olmus 🤠 🤠
neyse avukat bozuntusu bey, dosyanızı bilirkisiye teslim edebilirsiniz. ben sanık sandalyesinde degilim 🫵😁

Konunun başından beri Elly’nin ve tanımadığın bütün kadın oyuncuların gönüllü avukatlığını yapıp her mesaja atlayan sensin, ama birisi çıkıp mantıklı bir şey söyleyince "sen niye avukatlık yapıyorsun" öyle mi? 😂 Kendi yaptığın şeyin aynısı sana yapılınca hemen etiket yapıştırmaya başlaman ne kadar çaresiz kaldığını çok güzel özetliyor.

Bir de utanmadan "West yalakaları" yazmışsın. Daha önceki mesajımda parantez içinde açıkça "(sunucu her anlamda rezalet)" yazdığımı okumaktan bile acizsin. Sunucuyu kimsenin savunduğu yok, ama senin kafan o kadar şartlanmış ve algıların o kadar kapalı ki işine gelmeyen herkesi anında "yalaka" ilan ediyorsun 🤦‍♂️

"Evet var mı itiraz sanalda da reelde de kadın hakları savunucusuyum" diyerek de zaten amacının oyun oynamak veya rol tartışmak değil, RedM forumunda bile sosyal medya aktivizmi kasmak olduğunu kendi ağzınla itiraf etmişsin. Bravo, sanal adalet savaşçılığı madalyanı kargoyla gönderirler artık 🎖

Lafı yiyip köşeye sıkışınca da hemen klasik taktiğe sarılıp "bundan sonra cevap vermicem seviyemde takılın " triplerine girip kaçmaya çalışman tam beklenen hareket. Argümanın bittiği yerde masayı devirip kaçmak en kolayı tabi. Hadi güle güle, sanal mahkemeni başka kapıda kurarsın 👋

• Like
Tepkiler: bilirkisi

bilirkisi

RT Kullanıcı
22 Eyl 2026
9
2
3
Benim amacım başından beri yanlış davranışları savunmak değil, birkaç kişinin yaptığı şeyi bütün topluluğun geneline yaymaya, insanların gerçek hayattaki kişiliği hakkında çıkarım yapmaya ve olayı memleket meselesine çevirmeye karşı çıkmaktı. Bunu yeterince açıkladığımı düşünüyorum. Daha fazla uzatmanın da bir anlamı yok, ben bu noktadan sonra tartışmayı devam ettirmeyeceğim. Herkes kendi fikrinde kalabilir.🤠

İyi forumlar.

5403

RT Kullanıcı
4 Eyl 2026
20
16
3
26
Benim bu konuyu açmaktaki amacım en başından beri belli. Yaşadığım kötü bir olayı, bunun benim rol zevkimi nasıl etkilediğini ve benim açımdan bazı çirkin davranışların ve bunlara destek veren anlayışın nasıl meşrulaştırıldığını anlatmak istedim. Buradan hareketle de sunucudaki adalet anlayışını ve kadın oyuncuların karşılaştığı bazı tutumları eleştirdim.

Konuyu hiçbir şekilde memleket, aile veya kişilerin özel hayatı üzerinden yürütmedim. Kimsenin ailesine yönelik bir sözüm de olmadı. Bir noktada söylediğim söz, eğer aynı davranışları gerçek hayatta kendi ailesine veya yakınlarına karşı da sergileyen insanlar varsa bunun üzücü olduğunu ifade etmek içindi. Bunun üzerinden konuyu aileye, özel hayata veya başka yerlere çekmenin benim anlatmak istediğim şeyle ilgisi yok.

Benim tartıştığım şey çok daha basit: Kadın karakterlere yönelik aşağılayıcı ifadeler, cinsel içerikli hakaretlerin ve hareketlerin RP içerisinde kötü niyetle kullanılması, “hak edene hak ettiğini vereceksin gibi chatte yazılanlar” gibi anlayışlar ve bunları yapan kişilere karşı gösterilen yandascı tutum.(Buna da oyun denmez buna da rp denmez,bu çok basit bir olaymıs ne uzattınız hiç denmez)

Bunların RP adı altında normalleştirilmesini veya eleştirildiğinde konunun başka yerlere çekilmesini doğru bulmuyorum. Bir davranışın oyunun içerisinde gerçekleşmiş olması, o davranışın eleştirilemeyeceği anlamına gelmez.

Dolayısıyla konunun ana noktasından uzaklaşıp benim aile, memleket veya insanların özel hayatlarına karsı bir sey söyledigim söz konusu olmamış olup , yazdığım olayların ve ortaya koyduğum davranışların kendisini konuşalım.

Benim eleştirdiğim kişilerden ziyade, ortaya konulan davranış ve bu davranışlara karşı oluşturulan anlayıştır. Asıl pencere de burasıdır.

realburki

RT Kullanıcı
21 Eyl 2026
4
0
3
23
realburki sırf ortak bulundugumuz bir sunucudan çıktım diye karın agrısı oluşmuş olup bu forumu atmış şaşırmadım.dc dmde kurunun yanında yaşı da yakma demişsin kupkuru bir arkadas olduğunu bir kez daha iyi anladım.ve sana engeli çaktım.(şimdi daha kötü forumlar at hadi😊)demek ki senin hazırladığın the village projende bu kadar bktan bir zihniyette olacak anlaşıldı😂şimdiden geçmiş olsun. Bilirkisi isimli şahıs:belli ki bir bok bildiğin yok ki bu sekilde komik bir yazı ve isimle gelmişsin.şahsımla problemini forum atarak çirkinleşme ihtiyacıyla sonuçlandırmak istemişsin ve istemişsiniz hiç şaşırmadım ve kim olduğunu da çok iyi biliyorum 🤣oyun diyip geç sen anana bacına özellikle de eşine küfür edilip sunucu bunu meşru kılınca da oyun de geç olur mu,her olay dediğin 2 forum attım.ilk forum Nate yönetiminin yanlış olduğu politikaları üzerineydi ki bunu da sunucunun kapanması için değil onca güzel anılar yaşayıp’ bu şekilde yanlış politikaları yönetimce uygulayıp rollerin hiç olmaması iyileştirilebilmesi adına göndermiş olduğum bir forum.kendileri yapıcı olarak değerlendirip bir açıklama yaptılar zaten konu kapandı.bugün bir başka sunucuda bir hata yapılsa yine yazarım ve yazmaktan da hiç çekinmem .bu hiçkimseyi zerre ilgilendirmez.burası redmturk.redm ile ilgili konuları tartısma görüşme eleştirme alanı.sitenin daha kullanım amacını bilmiyorsan bu senin bilmemez kişiliğin🤣 burası x uygulaması,ekşi sözlük değil farkındaysan.redm i ilgilendiren ve gelişime açık olan her konuyu da yazabilirim.sen oynadıgın sunucuda anana bacına eşine ve tüm kadınlara edilen hakaretleri yalayıp yut ve nasıl olsa bir oyun. örgütlerin bulundugu, kadın düşmanlığını meşru kılan bir yönetim ve oyuncu kitlesinin bu anlayışta oldugu bir sunucuda oyna zerre üzülmem🤣size böyle ortamlar yakışır.
öncelikle şuna açıklık getireyim senin benim sunucuma gelip 2 haftalık muhabbetimle arkadaşlarını (!) silmen sunucudan çıkman beni gram alakadar etmiyor bir karın ağrısıda etmedi ben bir developerim hem redm olsun hem fivem olsun veya farklı projelerde olsun, birde bana engel çakmışsın ya o kadar kahroldum ki anlatamam.
benim projemde veya farklı projelere girip mıymıntı edeceğine insanların emeğine boktan diyebilecek kadar insansın bunuda burda belli ettin bir kez daha teşekkürler :D

iyi forumlar

realburki

RT Kullanıcı
21 Eyl 2026
4
0
3
23
Benim amacım başından beri yanlış davranışları savunmak değil, birkaç kişinin yaptığı şeyi bütün topluluğun geneline yaymaya, insanların gerçek hayattaki kişiliği hakkında çıkarım yapmaya ve olayı memleket meselesine çevirmeye karşı çıkmaktı. Bunu yeterince açıkladığımı düşünüyorum. Daha fazla uzatmanın da bir anlamı yok, ben bu noktadan sonra tartışmayı devam ettirmeyeceğim. Herkes kendi fikrinde kalabilir.🤠

İyi forumlar.
dost olay tartışma değil zaten sunucu ile alakalı bir sorunun var ise discorda yazarsın west roleplay ilk açıldığı zaman birinci ağızdan sunucu çok kötü diye ben zaten developerine söyledim bak zamanla düzeldi herşey sunucu sana uymuyor mu quit atar geçersin başka sunucuya 5403 arkadaşımız bu konulardan primlerini kasmaya başladı olarak yorumlamaya başlıyorum yavaş yavaş.

BKNZ:
Linkleri görebilmek için Giriş yap Kayıt ol

iyi forumlar.

5403

RT Kullanıcı
4 Eyl 2026
20
16
3
26
öncelikle şuna açıklık getireyim senin benim sunucuma gelip 2 haftalık muhabbetimle arkadaşlarını (!) silmen sunucudan çıkman beni gram alakadar etmiyor bir karın ağrısıda etmedi ben bir developerim hem redm olsun hem fivem olsun veya farklı projelerde olsun, birde bana engel çakmışsın ya o kadar kahroldum ki anlatamam.
benim projemde veya farklı projelere girip mıymıntı edeceğine insanların emeğine boktan diyebilecek kadar insansın bunuda burda belli ettin bir kez daha teşekkürler :D

iyi forumlar
oyun bağımlısı olup sunucu peşinde koşan, sunucuların ayakçılığını yapan tiplerden olmadık; onu siz düşünün. 2 hafta mı? Ay çok azmış, iyi ki daha fazla devam etmemiş arkadaşlığımız, yoksa daha ne kadar “arkadaşlık” oynayacaktık kim bilir. 🤣

realburki

RT Kullanıcı
21 Eyl 2026
4
0
3
23
oyun bağımlısı olup sunucu peşinde koşan, sunucuların ayakçılığını yapan tiplerden olmadık; onu siz düşünün. 2 hafta mı? Ay çok azmış, iyi ki daha fazla devam etmemiş arkadaşlığımız, yoksa daha ne kadar “arkadaşlık” oynayacaktık kim bilir. 🤣
bazen discord ortamında "çürük yumurtalar" çıkabiliyor :D Kişisel bir sorunun var ise engeli kaldırıp yüzüme karşı konuşabilirsin. Rolleri mahvedip sonrasında " gerek yok böle arkadasliklara hiçbiri arkamda olmadı " demek kolay tabi ki hanımefendi.

iyi forumlar.

5403

RT Kullanıcı
4 Eyl 2026
20
16
3
26
bazen discord ortamında "çürük yumurtalar" çıkabiliyor :D Kişisel bir sorunun var ise engeli kaldırıp yüzüme karşı konuşabilirsin. Rolleri mahvedip sonrasında " gerek yok böle arkadasliklara hiçbiri arkamda olmadı " demek kolay tabi ki hanımefendi.

iyi forumlar.
Kesinlikle gördük o çürükleri.sadece rol için yanımda olan herkes yüzünü gösterdi.bu kadar rol için arkadaşlık kurmayın kuracağınız arkadaslıklar gerçek arkadaslıklar olsun.yapmayın bak sunucular kapanıyor değmez yani bir sunucu için😂bugün arkadas sandıgın insan kötü durum yaşadığında arkanda olamıyorsa birde yetmezmiş gibi karşı argüman sunuyorsa iyi ki bu olaylar yaşanmış diyorum 🫶🏻

realburki

RT Kullanıcı
21 Eyl 2026
4
0
3
23
Kesinlikle gördük o çürükleri.sadece rol için yanımda olan herkes yüzünü gösterdi.bu kadar rol için arkadaşlık kurmayın kuracağınız arkadaslıklar gerçek arkadaslıklar olsun.yapmayın bak sunucular kapanıyor değmez yani bir sunucu için😂bugün arkadas sandıgın insan kötü durum yaşadığında arkanda olamıyorsa birde yetmezmiş gibi karşı argüman sunuyorsa iyi ki bu olaylar yaşanmış diyorum 🫶🏻
bir sonraki gireceğin sunucuya şimdiden geçmişler olsun :D son olarak şunlarıda ekliyim sonrasında daha fazla yorum yapıp sana prim vermek istemiyorum kastığın prim sana 2-3 ay yeter gibi.

Öncelikle sen, rolde senden üstün konumda olan kişilerin söylediklerini kabul etmeyip RefuseRP yapan, aynı zamanda FailRP yapan arkadaşlarını savunan birisin. “Ben illegal yapmayacağım” diye mıymıntılık edip, Sana defalarca “yapma, etme, Force CK yersin, ban yersin” denilmesine rağmen bunları umursamayıp dört şerifin ortasında şerifi vurup Force CK yiyerek sonrasında da bunun lafını yapacak bir insansın.

İyi forumlar.

5403

RT Kullanıcı
4 Eyl 2026
20
16
3
26
bir sonraki gireceğin sunucuya şimdiden geçmişler olsun :D son olarak şunlarıda ekliyim sonrasında daha fazla yorum yapıp sana prim vermek istemiyorum kastığın prim sana 2-3 ay yeter gibi.
Öncelikle sen, rolde senden üstün konumda olan kişilerin söylediklerini kabul etmeyip RefuseRP yapan, aynı zamanda FailRP yapan arkadaşlarını savunan birisin. “Ben illegal yapmayacağım” diye mıymıntılık edip, dört şerifin ortasında şerifi vurup Force CK yiyerek sonrasında da bunun lafını yapan bir insansın.

İyi forumlar.
Ben sunuculara kattıgım rolü her zaman bilir ve sunuculardan da iyi feedbackler alırım almaya da devam ediyorum acaba sen hayatında ne kadar bir rolde sevildin ve katkı sagladın kalite olarak tartısılır.Sizin gibi sıradan rollere girmeyip olabildiğince herkese rol paslayan,daha farklı bir rolle gelip, kimseye saygısızlık etmeyen taraf oldum.Bundan faydalanıp saygısız olanları üstünlük kurmaya calısanları kadını alt etmeye çalışanları da çok iyi da gördüm.Ne RDM ne de Force ck lık bir durum söz konusu kurallara göre bile olmadıgı bariz net.Bunu gidip kurallardan ek olarak karakter gelişim geçmişimden,attıgım kanıtlardan da görebilmek kolay.Şerifin yaptıgı rolü daha geçen yt videomda linçlerken şimdi onun tarafında olup benim rolüme laf atar olmuşsun işte bunlar hep ne kadar çirkinleştiğinizin göstergesi.Bu arada tekrar izledim de çok iyi vurmus elly ya şerifi helal olsun :D