RedM WEST ROLEPLAY | KAMUOYU AÇIKLAMASI

Forge

RT Kullanıcı
1 Ağu 2022
62
18
43
27
WEST ROLEPLAY | KAMUOYU AÇIKLAMASI

Merhaba,

Ben West Roleplay Kurucusu AFK.

Son günlerde şahsım, oyuncularımız ve West Roleplay üzerinden yürütülen tartışmaların geldiği nokta sebebiyle bazı hususları kamuoyuna açık ve net biçimde aktarma gereği duyuyorum.

West Roleplay'ı kurduğumuz gün kimseyle herhangi bir husumetimiz, kişisel problemimiz veya düşmanlığımız bulunmuyordu. Biz bu projeyi kendi topluluğumuzu oluşturmak, kaliteli bir oyun ortamı sunmak ve emeğimizin karşılığını almak amacıyla hayata geçirdik.

Kimsenin sunucusunu hedef almadık, kimsenin oyuncusuyla uğraşmadık, kimsenin emeğine zarar vermeye çalışmadık.

Buna rağmen West Roleplay'ın çok kısa bir süre içerisinde 130'un üzerinde eş zamanlı oyuncuya ulaşmasının ardından bazı çevrelerin tavrının değiştiğini gördük. Biz kimseyi kendimize düşman ilan etmedik; fakat bazı kişilerin kendi kendilerine West Roleplay'ı ve şahsımı karşılarına aldığı açık şekilde ortaya çıktı.

Süreç içerisinde tarafımıza ulaşan bilgiler ve yaptığımız incelemeler doğrultusunda, karşı tarafta yetkili veya oyuncu konumunda bulunan bazı kişilerin sunucumuza gelerek troll faaliyetlerinde bulunmaya çalıştığı, yönetim kadromuza dâhil olmaya yönelik girişimlerde bulunduğu ve içeriden ortamı provoke etmeye çalıştığı yönünde ciddi bulgularla karşılaştık.

Bunun yanında geçmiş dönemde sunucumuza yönelik yaşanan DDoS saldırıları hakkında da çeşitli kayıtlar ve iddialar tarafımıza ulaştı. O dönemde beni veya West Roleplay'ı savunmak amacıyla bazı kişilerin doğru ya da yanlış birtakım yöntemlere başvurduğunu öğrendiğimde konuya müdahale ettim, gerekli görüşmeleri yaptım ve meseleyi büyütmeden kapattım.

Benim yaklaşımım başından beri aynıydı:

Tartışmayı büyütmemek, topluluğumu korumak ve kendi işime bakmak.

Ancak bugün geldiğimiz noktada aynı yaklaşımın karşı taraftan gösterilmediği açıktır.

Hoka tarafından doğrudan şahsıma ve başka kişilere yönelik tehdit ve ağır hakaret içerikli ifadelerin kullanıldığını gösteren konuşma kayıtları bulunmaktadır.

Paylaşılan konuşmalarda;

“Size güzel bir video çekeceğim”,
“Git beni polise de şikâyet et”,
“O yayındaki veletlerin cevabını elmacık kemiklerine vurarak vereceğim”

şeklindeki ifadeler açıkça yer almaktadır.

Bunun yanı sıra şahsıma ve aile bireylerine yönelik ağır küfürler de kullanılmıştır.

Bir topluluğun sahibi veya yöneticisi olmak hiç kimseye insanları tehdit etme, ailelerine hakaret etme veya fiziksel şiddet imasında bulunma hakkı vermez.

Ayrıca oyuncularımız tarafından tarafımıza iletilen diğer video ve kayıtlarla birlikte; yayıncı Eray'ın sunucularının kapattırıldığına yönelik anlatımlar, çeşitli büyük yayıncılar hakkında ortaya atıldığı iddia edilen suçlayıcı ifadeler ve farklı kişilere yönelik ithamlar da gündeme gelmiştir.

Burada özellikle altını çizmek isterim: Bu hususların tamamı, sosyal medya tartışması seviyesinde ele alınmayacaktır. Tarafımıza ulaşan her kayıt ayrı ayrı incelenecek, doğrulanabilir nitelikte olan materyaller muhafaza edilecek ve gerektiğinde ilgili mercilere sunulacaktır.

Aynı şekilde şahsıma, oyuncularımıza ve West Roleplay'a yönelik tehdit, hakaret, iftira ve itibar zedeleyici nitelikteki tüm paylaşımlar için gerekli hukuki süreç başlatılacaktır.

Bundan sonraki aşamada mesele Discord mesajları veya karşılıklı atışmalar üzerinden yürütülmeyecektir.

Kayıt varsa kayıt, delil varsa delil ve gerekiyorsa hukuk konuşacaktır.

Şahsım adına da açıkça ifade ediyorum:

West Roleplay'ın, ekibimin ve oyuncularımın haklarını korumak adına başlatılacak her hukuki sürecin arkasında sonuna kadar duracağım.

Kimseyi tehdit etmiyoruz, kimseyle kişisel hesaplaşma peşinde değiliz. Fakat bize yönelik yapılan tehditlerin, iftiraların ve sistematik girişimlerin de karşılıksız kalacağını kimse düşünmemelidir.

West Roleplay'ın başarısı kimsenin başarısızlığı değildir.

Eğer bu sektörde bir rekabet olacaksa;

Kaliteyle rekabet edilir.
Emekle rekabet edilir.
Projeyle rekabet edilir.

İnsanların emeğini hedef alarak, sunucuların içerisine insan göndererek, tehdit ederek veya iftira üreterek değil.

Biz bugün bulunduğumuz noktaya kendi ekibimizin emeği ve oyuncularımızın desteğiyle geldik.

Sessizliğimiz hiçbir zaman korkudan kaynaklanmadı. Yalnızca seviyemizi ve topluluğumuzu korumayı tercih ettik.

Ancak bundan sonra tarafımıza yönelik gerçekleştirilecek her tehdit, hakaret, iftira ve saldırı niteliğindeki girişim kayıt altına alınacak ve gerekli hukuki yollar üzerinden değerlendirilecektir.

Oyuncularımın, ekibimin ve West Roleplay'ın arkasındayım.

Biz yolumuza devam ediyoruz.

Herkesin de kendi topluluğuna, kendi projesine ve kendi emeğine odaklanmasını tavsiye ediyoruz.

Donate gelirler hakkında yapılacak işlem:

Ayrıca Hoka adına gerçekleştirildiği belirtilen donate/bağış ödemeleri ve bu ödemelerin mali yükümlülüklerinin yerine getirilip getirilmediği konusunda da tarafımıza çeşitli bilgi ve kayıtlar ulaşmıştır.

Söz konusu ödemelerin hangi hesaplara aktarıldığı, ticari gelir niteliği taşıyıp taşımadığı, beyan edilip edilmediği ve ilgili mali yükümlülüklerin yerine getirilip getirilmediği tarafımızca hükme bağlanacak bir konu değildir.

Bu nedenle elimizde bulunan ödeme kayıtları ve ilgili belgeler, incelemenin yetkili kurumlar tarafından yapılabilmesi amacıyla gerekli görülmesi halinde ilgili mali mercilere ve şüpheli finansal işlemler bakımından MASAK'a iletilecektir.

Buradaki amacımız herhangi bir kişiyi peşinen suçlu ilan etmek değil; ortaya çıkan iddiaların ve finansal hareketlerin resmî makamlar tarafından incelenmesini sağlamaktır.

Tehdit, hakaret ve iftiralara ilişkin kayıtlar nasıl hukuki mercilere taşınacaksa, mali konulara ilişkin elde bulunan kayıtlar da aynı şekilde yetkili kurumların değerlendirmesine sunulacaktır.

Bundan sonraki süreç sosyal medya tartışmalarıyla değil, belge, kayıt ve resmî başvurularla yürütülecektir.

1790698537871.png
1790698561926.png

• Like
Tepkiler: Lencarst

ZedMain

RT Kullanıcı
29 Eyl 2026
28
0
1
30
olaya bak sanal mafia umarım bunuda kendisi bir açıklama getirir ve şöyle bir açıklama olur BEN YAZMADIM PP BİLE AYNI DEĞİL xD
1790699616835.png

karizmatikdevrimci

RT Kullanıcı
4 Eyl 2026
15
4
3
1790699820065.png

Bunu da buraya atayım kendi ağzıyla 1.400.000,00-TL geliri olduğunu söylüyor; zaten gerekli merci foruma müzekkere yazdığında bu gelirin hesabını verir umarım.

ZedMain

RT Kullanıcı
29 Eyl 2026
28
0
1
30
1790701001737.png
tamam elmacık kemiğime lütfen vurma sen dediğin gibi bir adam değilsin :D

sapi

RT Kullanıcı
4 Eyl 2026
7
1
3
29
herif, oyunculara ana avrat dümdüz kayıyor, sövüyor ediyor. insanları sesli sohbette tehdit ediyor, dm'lerden taciz ediyor ve daha ilginci bu kadar sene tutunabilmiş.
a sunucusu b sunucusu meselesi değil bu. el birliğiyle bu tarz insanları uzaklaştırıcaz bu topluluktan.

ama şimdi benim kaçmam lazım zamanım kısıtlı
babamı sakladım ve başlığa yorum atıyorum. annem evde bilgisayarımı hoka'nın emriyle kaldırtmak için peşimden koşuyor çvabıuk yazwmaya çalşlıyormw.

BU KONUYU GÖRÜNTÜLEYEN KULLANICILAR