Sunucu Tanıtımı Cold Vow Roleplay

TRGold

RT Kullanıcı
20 Eyl 2023
21
1
38
27
1894 - VAHŞİ BATI'DA YENİ BİR HİKAYE BAŞLIYOR
Hard Voice RP — Dönem Atmosferi, Kusursuz Ses Standartları ve Gerçekçi Ekonomi​

Selamlar herkese,
Sessiz sedasız yürüttüğüm hazırlıklarda artık sona doğru geliyorum. Amacım sayıya veya kalabalığa değil gerçekten kaliteli rol yapacak, mikrofon disiplinine sahip ve Vahşi Batı atmosferini hissettirecek kemik bir kitle yakalamak. Piyasadaki klişe, ciddiyetsiz işlerden sıkıldığım için 1894'ün sert ve gerçekçi ruhunu tam anlamıyla yaşatacak bu Hard Voice RP (+18) projesini tek başıma sıfırdan kuruyorum.

🌵 Neler Var?

• Kasaba Ekonomisi ve Ticaret: Blackwater, Strawberry ve Valentine gibi kasabaların tamamen birbirine muhtaç olduğu, dengeli ve abartıdan uzak bir ticaret yapısı.
• Sıkısıkıya Bağlı Hard Voice RP: Powergaming, Metagaming ve FearRP gibi kuralların lafta kalmadığı, modern ağız veya OOC konuşmanın mikrofondan tamamen yasak olduğu, karakter hayatının gerçekten değerli olduğu bir ortam.
• Temiz Mikrofon & Ses Standartları: Dip ses, cızırtı ve arka plan gürültülerine tolerans tanınmayan, bas-konuş (Push-to-Talk) zorunluluğu olan profesyonel ses deneyimi.
• Samimi ve Doğrudan İletişim: Üstten bakan, ego kasacak bir yetkili kadrosu yok. Sunucuda doğrudan benimle muhatapsınız; derdinizi, önerinizi ve çözümünü birlikte konuşuruz.
• Sıfırdan Başlangıç: Ortam şu an tamamen bakir. İlk günden gelip hikayeni kurabilir, kasabanın ve dönemin gidişatına doğrudan yön verebilirsin.

📜 Whitelist ve Katılım

Geçici heyecan arayanlardan veya troll peşinde koşanlardan ziyade; ses tonuyla, diksiyonuyla ve rol bilinciyle karakterine can vermekten keyif alan olgun insanlarla bir arada olmak istiyorum. Sunucumuzda +18 yaş sınırı, yazılı test ve canlı sesli mülakat sistemi uygulanmaktadır. Başvuru detayları, mülakat saatleri ve sohbet etmek için Discord'a beklerim.

🔗 Discord:
Linkleri görebilmek için Giriş yap Kayıt ol

Vahşi Batı'da kendi hikayeni sesinle yazmak istersen kapı açık, bekliyorum.​

Son düzenleme:

TRGold

RT Kullanıcı
20 Eyl 2023
21
1
38
27
Forumu aktif olarak takip etmiyorum, bu yüzden sorularınız için burayı çok sık kullanamayabilirim. Aklınıza takılan her türlü soru için Discord sunucumuza gelebilirsiniz, bizzat kendim ilgileneceğim.

TRGold

RT Kullanıcı
20 Eyl 2023
21
1
38
27
📅 20.09.2026 — SİSTEM VE BOT GÜNCELLEMELERİ

Cold Vow Roleplay sunucu altyapısını güçlendirmek ve başvuru süreçlerini daha sağlıklı yürütmek adına aşağıdaki düzenlemeler tamamlanmıştır:

💻 Özel Bot & Altyapı Düzenlemeleri
• Dışarıdan hazır bot kullanımı tamamen kaldırılmış olup, projeye özel sıfırdan geliştirilen in-house bot sistemlerimiz aktif edilmiştir.
• Başvuru, destek ve log mekanizmaları tamamen kendi özel yazılımlarımız üzerinden entegre edilmiştir.

📜 Whitelist & Mülakat Sistemi
• 2 Aşamalı Whitelist başvuru formu aktif edildi.
• Sesli mülakat protokolü ve katı değerlendirme kuralları (inisiyatifsiz red sistemi) yetkili ekibine tanımlandı.
• Mülakat bekleme odası ve 18:00 - 22:00 mülakat saatleri kanallara işlendi.

Sunucu açılış hazırlıklarımız hızla devam etmektedir. Keyifli roller dileriz!

Cold Vow Roleplay • Yönetim

TRGold

RT Kullanıcı
20 Eyl 2023
21
1
38
27
📢 ÖNEMLİ DUYURU: KONSEPT VE SİSTEM GÜNCELLEMESİ (TEXT ➔ VOICE RP)​

Selamlar herkese,

Projeyi ilk duyurduğumda planım tamamen yazılı rol (Text RP) üzerine kurulu bir yapı oluşturmaktı. Ancak hem RedM'in sunduğu görsel-işitsel atmosferik gücü daha derinden hissettirmek hem de dönemin ruhunu anlık etkileşimlerle daha canlı kılabilmek adına projenin yönünü Hard Voice RP (Sesli Rol) olarak güncelleme kararı aldım.

Neden Bu Kararı Aldık?

• Anlık Etkileşim ve Dinamik Çatışmalar: Vahşi Batı'nın o gergin, tekinsiz havasını; bir bar tezgahındaki sözlü atışmayı ya da kasaba meydanındaki gerilimi ses tonu ve anlık tepkilerle yaşamanın atmosferi katbekat yukarı taşıyacağını gördüm.
• Zaman ve Akış Dengesi: İşinde gücünde olan, akşam 2-3 saat kafa dağıtmak isteyen kemik kitlemiz için uzun uzun yazışmalar yerine; diksiyonu düzgün, döneme uygun konuşan olgun insanlarla doğrudan sesli iletişim kurmak rol temposunu çok daha keyifli hale getirecektir.
• RedM Altyapısının Potansiyeli: Oyun motorunun sunduğu 3D konumsal ses entegrasyonu ve geliştirdiğimiz özel sistemler, sesli rolde çok daha organik bir kasaba hayatı sunmamıza imkan tanıyor.

Peki Standartlarımız Ne Olacak?

Sesli role geçiyor olmamız "FiveM kafasında", lakayt veya ciddiyetsiz bir ortam olacağı anlamına kesinlikle gelmiyor. Aksine kriterlerimizi daha da sertleştiriyoruz:
• +18 Yaş Sınırı: Olgun, ne konuştuğunu bilen kitle hedefimiz tavizsiz devam ediyor.
• Katı Mikrofon Standardı: Cızırtılı, arkadan fan/TV sesi gelen veya yetersiz donanıma sahip kimse sunucuya alınmayacak; bas-konuş (Push-to-Talk) zorunlu olacaktır.
• Sıfır Tolerans OOC: Mikrofondan modern argo, internet jargonu ("bro", "kanka", "crash yedim" vb.) konuşmak kesinlikle yasaktır. 1894 dönem dili ve ağırlığı korunacaktır.

Whitelist başvuruları ve sesli mülakat süreçlerimiz güncellenen bu protokole göre aktif olarak yürütülmektedir. Hazırlıklarımız tüm hızıyla sürüyor, Discord üzerinden gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Cold Vow Roleplay • Yönetim