Benim gibi çok uzun zamandır redm oynayan insanların ana kitleyi tamamen tanıyıp bildiğini düşünerek bu durumu yalnızca benim farketmediğime emin olarak başlamak isterim ki; redm artık hem yönetim hem de oyuncu kitlesi bakımından yaşanamaz bir hal aldı. Güncel sunucularda saçma ve sıkı kuralların olmasına rağmen sağlıklı bir rol ortamı yok. İronik bir şekilde eskiden kurallar bu kadar sıkı bile değildi, özgürdünüz buna rağmen her şey şuana kıyasla daha iyiydi. Nate de toplanan ve özellikle barındırılan kitle hakkında iki çift laf edecek olursam, muhteşem bir materp nin döndüğünü, hiç kimsenin yabancıları (tanımadıkları oyuncuları) aralarına almadığını, haydut rolü yapan insanları ooc olarak tespit edip özellikle ic de toplu bir kitleyle dışladıklarını, yapılan rollerin asla ama asla döneme uygun olmadığını, daha çok vahşi batıdan çok uzak bir biçimde piknik yapma simülatörü olduğunu, sunucudaki bir takım kişilerin resmi olarak bir ekip çatısı altında bile isteye özellikle bulunmayarak, rolde olası bir tehdit oluşturan kişinin üzerine aniden ooc olarak adam toplayıp çullanarak yıldırma politikası uyguladıklarını, sözde ''politika'' rolleriyle bütün oyuncuların rollerine zorla kendi çıkarları doğrultusunda yön veren körler sağırlar ordusu olarak adlandırabilirim. Asıl sorun da şudur ki bu ortam yönetimin desteğiyle hayatta kalmaktadır. Yönetime göre bu yapılmaması gereken bir şey ya da bir sorun değildir. Yönetim yalnızca, adından bile anlaşıldığı üzere vahşi batı olan bir dönem için ironik olacaktır ama çiçek böcek arasında yalnızca kendi aralarında 20 kişilik piknik roleplay yapıp adeta bir y*hudi topluluğu gibi her yere ooc olarak bir adam bırakıp her şeyi yönetmeye çalışan, olası bir sorunda aniden toplanıp karşınıza yenilmez bir güç edasıyla çıkan insanları ''roleplay yapıyor'' diye tanımlıyor bu yönetim. Karşı koyduğunuzda ise size medeniyet satıp gönül okşayıcı sözlerle yolluyorlar. Bu sunucudan mide bulandırıcı bir rol yaşayıp bunun öfkesiyle yaptığımız bir takım hatalarla, büyüklük bizde kalsın diyip buna rağmen yönetime güzel bir mesaj atarak kendi isteğimizle ayrıldık. Ancak bir süre sonra yönetimin ezilmez egosuyla karşılaşıp, samimiyetimize değmeyecekleri kanaatine vardık ve paylaşmak istedik. Redm'in kitlesi eskiden bireysel oyuncuları barındırırdı. Fivem mentalitesinde işlemezdi. Redm vahşi batıydı, tehlikenin ve güneşten kavrulmuş çölün kokusunu hatırlardınız. İnsanların tozlu kıyafetleri size hakikati haykırırdı, silah kemerlerinde henüz dumanı sönmemiş revolverları size ölümü hatırlatırdı. Şimdi ise bu nate denen sunucuda yalnızca ooc bir tarikat olmuş, icde önüne gelene sözde ''rol'' satarak teşkilatçılık oynayan, ama karşınıza geçse roleplaye dair tek bir cümle kuramayacak ayak takımının düşük bütçeli beş para etmez kıytırık tiyatrosunu görüyorsunuz ve işte buna göz yumup barındıranlar NATE yönetiminden başka birileri değildir.